معاون پرستاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، گسترش پرستاری جامعه نگر به ویژه راه اندازی مراکز home care را از مهمترین برنامه های این معاونت عنوان کرد.
به گزارش وب دا، دکتر حضرتی در نشست مراکز مشاوره و ارائه مراقبت های پرستاری در منزل چالش و راهکارها که در بیمارستان امام رضا(ع) برگزار شد، با اشاره به تغییر هرم سنی جمعیتی و رشد سالمندی اظهار داشت: در حال حاضر نیاز به ایجاد مراکز پرستاری مراقبت در منزل و هاسپس(مرکز جامع طب تسکینی)، بیش از هر زمان دیگری احساس می شود.
وی با تاکید بر اینکه با جدیت به دنبال راه اندازی این مراکز در سطح کشور هستیم خاطر نشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از دانشگاه های پیشرو در این زمینه به شمار می رود و تا کنون ۲۰ مرکز پرستاری در منزل در مشهد راه اندازی شده است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی از تشکیل کارگروه های تخصصی در این معاونت خبر داد و اظهار داشت: در این کارگروه ها تلاش می شود مشکلات و چالش هایی که در حوزه راه اندازی هوم کر و هاسپس کر وجود دارد بررسی و نسبت به رفع آن اقدام شود.
دکتر حضرتی همچنین با اشاره به تشکیل شورای سیاستگذاری معاونت پرستاری تصریح کرد: در این شورا که با حضور تمامی نخبگان و اعضای فرهیخته پرستاری از سراسر کشور تشکیل شده است تمامی سیاست ها و برنامه های حوزه پرستاری تدوین می شود.
مراکز پرستاری مراقبت در منزل نقش موثری در کاهش هزینه ها دارد
مشاور وزیر و دبیر ستاد امور کارآفرینی و اشتغال وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز در این نشست با اشاره به تغییر سیمای بیماری ها، افزایش امید به زندگی و افزایش جمعیت سالمندی، راه اندازی مراکز هوم کر و هاسپس را امری مهم برشمرد.
محمد میرزا بیگی خاطر نشان کرد: راه اندازی مراکز پرستاری در منزل نقش موثری در کاهش هزینه ها دارد و بر اساس تحقیقات صورت گرفته با راه اندازی این مراکز می توان تا ۵۰ درصد از هزینه های درمانی را کاهش داد.
وی تصریح کرد: با راه اندازی مراکز پرستاری در منزل می توان ۲۰ تا ۳۰ درصد از بیمارانی که در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان ها بستری هستند را نیز زیر پوشش این مراکز قرار داد.
دبیر ستاد امور کارآفرینی و اشتغال وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در ادامه از تدوین ده سرفصل به منظور توسعه کارآفرینی در کشور خبر داد و اظهار داشت: این سرفصل ها که یکی از اولویت های آن توسعه مراکز پرستاری در منزل است، به زودی در قالب تفاهم نامه ای به امضای وزرای بهداشت و کار و امور اجتماعی خواهد رسید.
محمد میرزابیگی تصریح کرد: در قالب این تفاهم نامه پیش بینی اشتغال مناسبی در کشور ایجاد می شود و بر این اساس تسهیلات اشتغال نیز به متقاضیان اعطا می شود.
مشارکت خیران در راه اندازی مرکز هاسپس(مرکز جامع طب تسکینی)
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست پرستاران را یکی از بازوان اصلی حوزه درمان برشمرد و اظهار داشت: به طور حتم می توان با همکاری پرستاران، مراکزی را در جامعه راه اندازی نمود که بیماران در محیطی با آرامش روانی بیشتری و نزدیک به اعضای خانواده تحت درمان قرار گیرند.
دکتر شاپور بدیعی با اشاره به نقش خیران و بخش خصوصی در راه اندازی مرکز پرستاری در منزل و مرکزجامع طب تسکینی اظهار داشت: با مشارکت یکی از خیران، به زودی مرکز جامع طب تسکینی به مساحت سه هزار و ۵۰۰ متر مربع در منطقه ییلاقی طرقبه راه اندازی خواهد شد.
https://webda.mums.ac.ir/index.php/health/medical/15658-2017-12-10-05-26-01
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.